info@yvonnevandenakker.nl

06-13409509

Plan een gratis koersgesprek

info@yvonnevandenakker.nl

06-13409509

Plan een gratis koersgesprek

We zien de wereld niet zoals die is 

We zien de wereld zoals we zelf zijn 

Empower Challenge

Inzicht in jezelf EN de anderen!

Een interessante en waardevolle training voor inzicht in jezelf en de anderen.

Het geeft je inzicht in jouw communicatie en taalstijl, het verbetert communicatie onderling en het bevordert een prettige samenwerking en samenleven met de mensen om je heen.

(En waardevol voor je team. Door middel van veiligheid en vertrouwen elkaar leren kennen op een andere manier.)

Deze training bestaat uit een combinatie van:

DISC gedrag- en drijfverenanalyse

NLP communicatiemodel en taalstijlen

Ik neem je mee in deze methodes die je in kan zetten om je communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren. 

Inhoud training

2 1op1 sessies van 2 uur

Het doen van een Disc en drijfveren test

Uitleg en toepassen NLP communicatiemodel en taalstijlen

Bespreken en verdiepen van beide analyses in twee individuele coachingssessies voor jezelf.

Investering

€ 997,- excl. Btw 

Waarom Disc?

Het begrijpen van de vier verschillende stijlen stelt je in staat om anderen te lezen en op hen in te spelen en zodoende wrijving te voorkomen. En nog belangrijker: deze vaardigheid zal je ook helpen om te beseffen waarom je doet wat je doet. En dat is ook een cruciale factor in het minimaliseren van onderliggende wrijving en voorkomen van verspillen van energie.

Wat leer je hiermee?

Eerst leren we hoe je snel elke stijl kunt herkennen middels de verbale, vocale en visuele aanwijzingen, die ons vertellen of mensen meer mensgericht of mensen meer taakgericht zijn. En vervolgens meer introvert of meer extravert zijn. Deze verschillen zijn heel duidelijk als je weet waar je op moet letten.

Vervolgens gaan we verder in op het proces van het begrijpen van de diverse gedragsstijlen, hun sterke punten, hun zwakke punten, hun doelen en hoe ze denken en handelen. We leren wat hun grootste angsten zijn, hun sterktes en hun grootste tekortkomingen en ontdekken wat hen het meest enthousiasmeert. Daarnaast zien we hoe elke stijl belangrijke taken aanpakt, of het nu gaat om het sluiten van een deal, het aansturen van anderen of een vliegtuig vol met passagiers voorbereiden voor take off.

Tot slot leren we hoe we ons gedrag kunnen aanpassen op manieren die spanningen zullen verminderen en medewerking en vertrouwen zullen verbeteren in allerlei soorten relaties. Of het nu gaat om een verkoopgesprek, het leiding geven aan anderen of het socialiseren met anderen.

Wat is DISC

De DISC gedragsanalyse brengt de voorkeursstijlen in kaart. Het geeft inzicht in de verschillende gedragsstijlen die iemand laat zien. Wat zijn de kwaliteiten en wat zijn de ontwikkelpunten?

De drijfverenanalyse brengt de meest belangrijk innerlijke motivatoren in kaart. Krijg inzicht waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat degene drijft in zijn of haar leven. Wat motiveert jouw mensen?

Het DISC-model geeft inzicht in het gedrag van mensen. Het geeft bijvoorbeeld weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn/haar omgeving. Dit is zowel verbaal als non-verbaal. Het volgende wordt hierbij gemeten:

Hoe gaat iemand om met uitdagingen en problemen? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het vurige rood. (D van dominantie);

Hoe welke wijze overtuigt iemand een ander? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het zonnige geel (I van Invloed);

Hoe reageert iemand op veranderingen en tempowisselingen? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het aardse groen. (S van Stabiliteit);

Hoe gaat iemand om met regels en procedures? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het heldere blauw. (C van Conformisme).

William Moulton Marston stelde vast dat mensen zich over twee waarneembare assen kunnen bewegen. In het model wordt daarom gebruik gemaakt van een verticale (y-)as en een horizontale (x)-as. [5] [6]

Op de verticale as wordt het verschil tussen taakgericht en mensgericht aangegeven.
Op de horizontale as wordt het verschil tussen introvert en extravert aangegeven
Door het samenvoegen van deze twee assen worden 4 kwadranten zichtbaar. Elk kwadrant kreeg van Marston een letter: DISC (Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme) [7] Deze letters vormen samen het DISC-model.

Drijfverenanalyse

Wat zijn drijfveren?

Drijfveren laten je begrijpen waarom je in beweging komt.

Drijfveren zijn de motoren achter ons gedrag en maken een persoon uniek.